Men om jag misslyckas en vanlig grå måndag då?!

Att vara medkännande i en situation då man egentligen bara vill be alla dra åt helv*** är inte lätt. Som sagt kräver det lite hjärngympa. (Ha lite tålamod med mig, jag kommer skriva mer om det snart).

Nu vill jag att ni tänker er följande scenario:

Jag försover mig på morgonen, blir utskälld av chefen för att jag kommer sent till jobbet, spiller kaffe under morgonmötet över mina skitsnygga nya byxor, och upptäcker att jag har lämnat kvar mobilen på bussen. Vid lunchtid kommer en arbetskamrat fram till mig och förklarar (på ett ruskigt otrevligt sätt) att jag borde söka nytt jobb eftersom jag inte passar in i arbetslaget.

Att jag i den stunden skulle tänka ”det här är ingen fara, det är bara han som inte förstått hur han ska uppnå ett bestående tillstånd av harmoni” är INTE troligt.

Misslyckandet med att behålla harmonin när något jobbigt dyker upp (behöver ju inte vara mitt extrema scenario!) är helt naturligt när man inte tränat hjärnmusklerna. För det mesta är det jättesvårt att hålla distans till de tankar och känslor som bombarderar oss under en dag.

Men en sak är jag säker på: Om man agerar impulsivt när något känns jobbigt, men ändå lyckas komma ihåg att den obalans som vi upplever beror på att vi ”missförstått” något, så har vi vunnit väldigt mycket. Varför? Därför att det är skillnad på att bara agera på en impuls utan att överhuvudtaget ens tänka över sitt beteende, och på att vara MEDVETEN om att man har agerat på en impuls.

Allt handlar i slutändan om hur vi väljer att förhålla oss till de känslor som dyker upp inom oss. Och har man väl börjat ifrågasätta sitt eget beteende, så blir det svårt att helt gå tillbaka till att fortsätta agera och reagera på det obalanserade sätt som man tidigare har gjort.

Vad är då ett bra förhållningssätt till känslor? Det ska jag ta upp det i nästa inlägg.

Hoppas ni alla mår fint…

(foto: www.fotoakuten.se)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Harmoni, Känslor, Medvetenhet, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Men om jag misslyckas en vanlig grå måndag då?!

 1. Lucas skriver:

  Fin blogg Jorge! Kul att det finns fler människor som tänker. :)

  • Jorge Jorge skriver:

   Tack Lucas!
   Jag vet att vissa saker låter krångligt o invecklat, men jag hoppas kunna reda ut ett o annat. Jag tror nog ändå att de flesta av oss tänker på sånt här, men det är inte alltid så lätt att få ner det på papper :)
   Hoppas du vill läsa mer :)
   Ha det fint!
   /J

 2. Lucas skriver:

  Jag förstår exakt vad du menar i inläggen. Ska bli kul att läsa mer :)

 3. Claudio skriver:

  Jag känner igen mig i ovan situation 😉
  Bra blogg hermano!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>