Utmaningarna är vårt mentala gym

Vi agerar på jobbiga känslor och tankar på ett visst sätt därför att vi är vana att göra det. Vi har till exempel skrikit och gapat när vi har varit arga, eller gått ner oss helt och hållet när vi har varit ledsna. Men man måste våga ge sig ut på okänd mark och utmana sig själv – och testa nya sätt när de gamla inte fungerat.

Vi kan tyvärr inte gå på gym för att träna maskineriet där uppe. I stället är det livet självt som är gymmet. Vikterna som får musklerna att växa är de många prövningar vi utsätts för, stora som små. Och ju fler vikter som läggs på desto starkare blir vi…OM vi lyfter på rätt sätt det vill säga. Därför är det bra att anstränga sig till det yttersta varje gång en jobbig situation dyker upp, så att vi inte går miste om sånt som får våra hjärnbiceps att växa.

Syftet med träningen är att försöka bli så mentalt stark att man en vacker dag bara behöver använda tankeverksamheten när det är nödvändigt. I stället för att bli upptagen med varenda störande känsla och tanke som dyker upp, kan vi medvetet endast plocka upp de som hjälper oss att utvecklas. Resten kan vi låta passera förbi som en flod, och då börja närma oss något som kan definieras som ett bestående tillstånd av harmoni.

Det är här meditation kommer in i bilden…

(foto: www.fotoakuten.se)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Känslor, Medvetenhet, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utmaningarna är vårt mentala gym

  1. Tina skriver:

    Kan inte mer än hålla med dig om att hjärnan och tankarna behöver gå på gym ofta för att hålla sig starka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>