Testa att även se på glädjen med distans

Att inta en icke-egoistisk inställning till de positiva känslorna skapar sååå många goda intryck i hjärnan.  En häftig sak som händer när vi önskar (och skänker!) andra människor precis samma lycka som vi själva upplever, är att hjärnan förr eller senare vänjer sig vid att släppa taget om alla känslor: När hjärnan släpper taget om de glada känslorna, blir det också lättare att låta de jobbiga passera när de hälsar på. (Här måste jag få upprepa att det inte handlar om att vi ska förneka glädje utan snarare om att vi ska passa på att njuta fullt ut i stunden när glädjen väl är där, eftersom känslor vandrar vidare vare sig vi vill det eller ej).

Eftersom det är så svårt att skapa distans till de jobbiga känslorna, så kan det vara smart att träna hjärnan när glädjen är på besök. Det är ju liksom lättare att medvetet stanna upp och bjuda in en positiv känsla. Det är mycket roligare att titta inåt och skapa distans då. Men att göra så här är väldigt bra mental träning eftersom man bygger en grund att stå på när saker och ting blir lite tyngre.

Kanske kan det vara värt att testa det nån gång när man känner sig ruskigt j-vla glad?

(foto: dan / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Inre harmoni, Medvetenhet, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Testa att även se på glädjen med distans

 1. Alechandro skriver:

  Skänker en tanke så här en härligt solig dag!

 2. B skriver:

  Hur gör jag detta rent praktiskt? Jag förstår poängen i det hela men försöker fundera på hur jag rent praktiskt gör detta?

  Jag är glad över min tillvaro och ser allmänt positivt på min tillvaro just denna dag. Hur skänker jag dessa positiva känslorna till alla andra människor och de i min närhet utan att det blir för stort? ( självklart vill jag att alla andra människor är lyckliga men hur får jag det i ett perspektiv som går att ta på?)

  • Jorge Jorge skriver:

   Tjena kompis! Jag kommer att ta upp svaret i bloggen. Tycker att detta är ett intressant ämne och vill skriva lite längre om det. Kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>