Ställ ner det bagage du inte längre behöver

Jag vill påstå att alla människor, och då menar jag ALLA människor, är perfekta inombords. Något annat kan jag inte påstå, för då skulle jag säga emot mig själv. Jag kan ju inte säga att alla har tillgång till samma tillstånd av harmoni och samtidigt mena att vissa personer inte bär på samma potential som alla andra.

Vi är alla redan perfekta och behöver därför inte lägga till fler saker till vårt väsen. Däremot behöver vi ta bort sånt som gör det svårt för oss att komma i kontakt med vår harmoniska kärna.

Vissa av oss behöver ta bort mer än andra därför att vi bär på tyngre bagage. Jobbiga händelser under vår barndom eller dystra upplevelser under tonåren, är exempel på sånt som gör att vi ibland förhåller oss till vår omvärld på ett stelt eller till och med destruktivt sätt.

Det är inte konstigt att vårt tunga bagage gör oss nedstämda då och då. Och det är absolut inte konstigt att vi ibland agerar dumt (eller rent av idiotiskt!) på grund av den tyngd vi bär på våra axlar. Men eftersom vi har burit samma väskor under lång tid, är vi också vana att bära dem utan att ens titta vad som finns i dem. Men om vi anstränger oss för att hitta det där tillståndet som redan är perfekt inom oss (och då hittar distans till de känslor och tankar som stör oss) så förstår vi att vi har allt i våra händer. Vi kommer inse att vi kan börja fylla väskorna med nya upplevelser och med helt nya sätt att bemöta vår omvärld på. Kanske kan vi till och med ställa ner de väskor som vi inte längre behöver?

Våra tidigare erfarenheter, handlingar och tankar, har gjort att vi har blivit de vi har blivit. Det är inget konstigt med det. Men om vi oavbrutet gör oss själva till offer för tidigare jobbiga omständigheter, och låter dem påverka oss och andra människor negativt, så gör vi ett stort misstag. Då tar vi medvetet avstånd från vår perfekta inneboende natur.

Just i detta nu sår vi fröna för vår framtid och det är upp till oss själva om det som senare växer blir vackert eller inte…

(foto: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental hälsa, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ställ ner det bagage du inte längre behöver

  • Jorge Jorge skriver:

   Vad ska jag säga… Helt otroligt, hade inte hört talas om denna film. Interconnectivity är ett begrepp som används inom kvantfysiken. Man menar att allt är sammankopplat i ett enda stort energifält. Tycker detta passar rätt bra in på det va Alechandro? Är detta en slump? Nja…tror inte det…
   Stor kram!

   • Jorge Jorge skriver:

    Jag ber om ursäkt, fade fel där! Interconnectivity används inte inom Kvantfysiken, det används inom buddhismen. Men begreppet är nära besläktat med synkronicitet som myntades av Karl Jung”. Inlägg om ämnet kommer! :)

 1. Lucas skriver:

  Och jag läste detta just efter att en kompis på Facebook skrev en status om ett konstigt sammanträffande. Min kommentar på inlägget var ”Synkronicitet”, vilket är det svenska ordet för det du pratar om. Detta var för ca 4 minuter sedan.

  • Jorge Jorge skriver:

   Hallå Lucas! Det här är ju hur coolt som helst! Det är när sånt här händer som man börjar förstå att saker och ting är kopplade samman. Jag kommer att haka på din kommentar i bloggen. Hoppas det är ok. Tycker att detta är så häftigt!
   Ha det fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>