Låt vattnets sanna natur framträda

Jag har pratat om att vi är perfekta till vår natur. Men hur kan jag förklara vad jag menar med det på ett tydligare sätt? Kanske så här: Vi skulle kunna se oss själva som ett glas fyllt med rent, klart vatten. Våra tidigare (och nuvarande) jobbiga upplevelser och de känslor och tankar som de skapar, kan vi se som sand som ligger i vattnet. Under våra liv rör vi om nästan utan avbrott i vattnet så att det blir alldeles grumligt. Då och då slutar vi röra om och låter sanden sjunka till botten så att det klara vattnet kan framträda och vi kan se igenom glaset. Men det är sällan vi tillåter vattnets sanna natur visa sig under någon längre tid. Vi är nämligen väldigt snabba med att börja röra om igen.

Vattnet har alltid varit rent och klart, det är perfekt i sig självt. Vi behöver inte lägga till fler saker för att det ska bli ”mer vattenlikt”. På samma sätt är vi också konstruerade. Vi är redan ”klara” till vår natur, men våra glas kan vara fyllda med väääldigt mycket sand. Genom att vi bryter våra negativa tankemönster, ändrar våra invanda vanor, hittar distans till våra känslor, ställer ner vårt tunga bagage och så vidare, kan vi oftare och oftare låta sanden sjunka till botten. Först då framträder vår sanna natur.

(foto: Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>