Det sker något mer bakom kulisserna

Författaren Jan Cederquist skriver så här i sin bok Slumpen är ingen tillfällighet:

”Den där slumpen har dykt upp alltför många gånger i mitt liv. Den har visat mig vägen, kommit med lösningar och räddat mig ur besvärliga situationer, den har i hög grad påverkat min tillvaro, ibland rent av med en humoristisk blinkning. Gång på gång har det hänt saker som inte borde hända, saker som är statistiskt och vetenskapligt helt osannolika, för att inte säga omöjliga. Men ändå har de serverat meningsfulla, ofta eleganta lösningar på både stora och små problem. Därför tror jag inte längre på slumpen. Det verkar som om allt i universum är genomsyrat av någon sorts underliggande ordning, intelligens, eller vad det är. ”

Jag tror att när vi stannar upp blir mer medvetna om hur vi förhåller oss till vår omvärld så öppnar vi också våra sinnen för en struktur i naturen som vi förut inte sett. Det är som att vi tar på oss nya glasögon som vi kan se världen med. Vi ser den då på ett mycket klarare sätt.

Tro inte för en sekund att detta är menat som något religiöst. Det är bara det att jag har märkt att de dagar jag lyckas vara mer medveten om min egen medvetenhet och låter mina tankar och känslor flöda på ett naturligt sätt, så ser jag ofta saker som jag annars missar. Jag kan inte alltid sätta fingret på vad det är men jag förstår ändå att det är något som sker ”bakom kulisserna”. Jag märker liksom att mitt liv och mina individuella upplevelser är en del av ett mycket större sammanhang, och det… ja, det fyller alltid mitt liv med mening.

(foto: nuttakit / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Sammanhang, Synkronicitet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det sker något mer bakom kulisserna

  1. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>