Medvetenheten skapar mening

Enligt Carl Jung sker meningsfulla sammanträffanden (synkroniciteter) i det undermedvetna. En av de saker han lyfte fram i sin teori var det kollektiva undermedvetna. Med det menade han en slags osynlig ordning som binder människor till varandra över hela världen och som gör det möjligt för personer att kommunicera med varandra på ett intuitivt sätt. Enligt Jung finns det undermedvetna närvarande i våra liv, det är något som vi inte kan se eller ta på men som ändå är där. Det är något som överskrider tid och rum och som skapar mening i våra liv.

Hur svåra våra liv än visar sig vara kan de aldrig vara bortkastade om vi förstår att vi är en del av ett stort, vackert och meningsfullt sammanhang. Faktum är att vi har turen att ha blivit födda. Då kan vi väl lika gärna göra något vettigt av tiden och skapa så mycket goda intryck som det bara går så att vår existens gynnar så många människor som möjligt.

Om tankar och känslor föds och dör precis som allt annat så har vi ett ansvar att ta hand om dem på ett kärleksfullt sätt när de lever. Om de ändå dyker upp i våra hjärnor och kroppar vare sig vi vill eller inte så kan vi väl lika gärna välja att medvetet omvandla dem till positiv kraft under den stund de passerar oss. När vi gör det öppnar vi upp dörren till vår sanna natur, till vår harmoniska kärna. Och där får saker och ting alltid mening.

(foto: Francesco Marino / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental träning, Sammanhang, Synkronicitet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>