Vi är alla författare

Att vi drar till oss vissa människor och inte andra, att vi har just de vänner vi har, att vi möter just de människor vi möter och så vidare, är ingen slump. Jag vill påstå att ALLA människor vi träffar har något att säga oss, men på grund av att vi glömmer bort att bli medvetna om hur vi förhåller oss till oss själva och till vår omvärld, så missar vi ofta detta. Vi går liksom miste om det undermedvetna flöde som Carl Jung kallade det kollektiva undermedvetna.

Självklart upplever vi det som väldigt meningsfullt när människor är snälla mot oss. De påverkar ju oss positivt, leder oss genom svårigheter och öppnar dörrar som vi själva inte alltid har mod att öppna. Men jag tror att även de människor som är elaka mot oss och som påverkar oss negativt har något väldigt meningsfullt att ge oss. Det är ett faktum att det nästan alltid är de svåraste personerna (och så klart även de svåraste händelserna) som får oss att utvecklas mest, för det är ju de som kommer med de största utmaningarna. Det är de som verkligen tvingar oss att ta fram vår inneboende kraft. Men… vi förstår det oftast långt senare.

Många pratar om att det är slumpen som styr deras liv. Jag klandrar ingen. Det är faktiskt så att vissa saker tycks vara inget annat än en slump då de sker. Men hur många gånger har vi inte tänkt sånt som: ”om det inte hade varit för att jag träffat just den och den människan, så hade jag inte varit där jag är just nu”. Det som i stunden lämnas åt till slumpen, oavsett om det är positivt eller negativt, kan många år senare visa sig vara precis Det som gett mening åt livet.

Det är vår egen medvetenhet som gör det möjligt för oss att varje dag, varje minut, varje sekund, skriva nya blad i den bok som vi kallar livet. Genom vårt sätt att förhålla oss till känslor och tankar på gör vi ständigt intryck på människor och de gör intryck på oss. Det är alltså upp till oss själva om våra sociala nätverk blir såna som ger eller tar energi från oss.

Vad är det för sorts bok just du vill skriva?

(foto: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental träning, Sammanhang, Synkronicitet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>