Vänta med att se klart filmen

Jag fick en bra fråga av en nära vän häromdan. Hon undrade hur man skiljer på vad som är meningsfulla sammanträffanden och vad som inte är det. Hon menade också att det ibland är svårt att vara objektiv och att det är lätt att fånga in just de sammanträffanden som man vill ska ha mening.

Jag svarade att man aldrig kan jaga efter meningsfulla sammanträffanden. De bara sker. Att jaga efter dem eller fånga in bara vissa, är enligt mig att man försöker kontrollera livets flöde så att det alltid blir som man själv vill. Men alla vet att när man har allt för stora förväntningar så blir man jätteledsen när de inte infrias. Så det bästa tror jag, är att låta saker och ting ske utan ansträngning. Återigen är medvetenhet om vår sanna natur det bästa, för det är genom den vi kan se klart. Visst är det fantastiskt att försöka se meningen med allt som händer i livet, men jag menar att det är stor skillnad på att försöka anstränga fram en serie händelser så att de matchar ens egna förväntningar eller på att bara låta de ske.

Meningsfulla sammanträffanden är produkten av ett nätverk av händelser som betyder olika saker för många inblandade. Därför kan man inte alltid på en gång se vad som är meningsfullt och inte. Som jag nämt tidigare är det ofta så att det som upplevs som helt meningslöst i stunden får väldigt mycket mening längre fram.

Ibland tänker jag mig livet som en film bestående av väldigt många scener, och där de mest egendomliga skådespelare samlats. Om man sätter på teven, tittar på en enda scen och stänger sedan av, så förstår man nog inte så mycket av handlingen. Men om man ser klart filmen så är det betydligt lättare att förstå att det som hände i minut 22 ledde till att det blev som det blev i minut 110. Tålamod är helt klart en egenskap värd att utveckla…

(foto: Francesco Marino / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental träning, Sammanhang, Synkronicitet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>