En påminnelse om känslors natur

Att ha tålamod och vänta in vad livet vill berätta för oss, betyder inte på något sätt att vi ska vara passiva medan vi väntar. Vi har ju trots allt bara NUET, så det är bra om man under tiden som man vilar i vare sig glada eller jobbiga känslor, anstränger sig för att fortsätta skapa goda relationer med andra. Detta är ingen nyhet, men det är ändå ruskigt svårt att orka hålla huvudet över ytan när man tycker att livet förlorar sin mening.

Jag vill kort dela med mig att jag själv går igenom sorg just nu. Nu är inte syftet med denna blogg att berätta för er hur lätt eller svårt mitt eget liv kan vara. Jag menar, mitt bagage är knappast tyngre än någon annans. Men jag vill berätta att jag i långa perioder märker att jag finner min egen sorg och den situation som skapar den som väldigt meningslös. Samtidigt vet jag att även om jag kommer tycka att det är skitsvårt att gå upp i morgon bitti för att gå till jobbet, så kommer jag efter en stund komma ihåg att det som är min drivkraft i livet, är att verka för andra människors bästa. Detta lyckas jag påminna mig själv om i perioder, och då blir det lite lättare att andas. Ett steg i staget, ett litet steg i taget…

Jag har sagt det många gånger vid det här laget, och jag kommer att fortsätta upprepa det: Jag tror att syftet med våra liv är att upptäcka vår kraftfulla kärna, för det är genom den vi kan bli lyckliga på riktigt och därmed hjälpa andra att hitta samma lycka. Jag vet att vägen till denna upptäckt kan vara fruktansvärt smärtsam. Men jag vet också att det ofta är just smärtan som är förutsättningen för att vi ska vakna upp ur vårt drömlika tillstånd, i vilket vi tänker mer på oss själva än på andra.

Jag utgår från att jag kommer att finna mening längre fram – när jag ser klarare, bortom den sorg jag upplever i nuet. Under tiden tänkte jag bjuda in känslan, vila i den och i vetskapen om känslornas natur.

Kram på er.

(foto: Filomena Scalise / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Känsla, Känslor, Medvetenhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>