Små men medvetna steg

Igår kväll satt jag på ett fik i stan och hade ett väldigt konstruktivt samtal med tre fantastiska klasskamrater från kursen som jag går på Lillsved. Vi pratade bland annat om hur man gör för att behålla ett bra förhållningssätt till det som känns jobbigt i livet. Ett ord som dök upp inom mig då var motivation.

Jag tror att det går att hitta motivation i det lilla och i det stora. Även om målet för mig personligen är att upptäcka min sanna natur eller åtminstone då och då få glimtar av den, så vet jag att det är ett stort och svårt mål att uppnå. Det kräver som bekant väldigt mycket träning. Därför tror jag att man först och främst ska ha helt vanliga enkla mål i vardagen för det gör att man orkar behålla motivationen även när livet blir tungt.

Målen som man sätter upp för sig själv kan helt enkelt handla om att bli en aning snällare mot andra, att bli lite mer medveten om hur man påverkar andra människor genom sina handlingar, att skapa lite mer lugn och ro kring sig själv, att ta itu med stress på ett bättre sätt och så vidare. Jag är övertygad om att vilket mål man än väljer i vardagen, så leder det förr eller senare till att man lär sig att förhålla sig till sina egna tankar och känslor på ett konstruktivt sätt. Och då har man verkligen uppnått ett stort mål!

När man inte lyckas förmå sig själv att bli motiverad, ska man inte straffa sig själv för det. Tvärtom ska man komma ihåg att vila i nuet tills motivationen åter dyker upp. Vi behöver inte skynda på processen mer än nödvändigt, så länge vi är medvetna om att det är vi själva som bör ta ansvaret för att förr eller senare fortsätta gången in i mål – även om det sker med väldigt små steg varje dag.

Ett litet men medvetet steg är tusen gånger mer utvecklande än ett omedvetet enormt kliv.

Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental träning, Motivation och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Små men medvetna steg

  1. Alechandro skriver:

    Tack för dina väldigt betydande och konstruktiva tankar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>