De egoistiska tipsens tid?

Att sätta upp enkla motiverande mål i vardagen, som till exempel att bli lite snällare mot andra, kräver även det ett visst engagemang. Vi måste fortfarande förstå hur vi går tillväga för att utveckla snällhet när det verkligen behövs. Jag menar, det är inte så svårt att vara vänlig mot de som är trevliga mot oss. Bedriften är att lyckas visa medkänsla mot de som beter sig mindre bra.

När jag pratar med mina vänner och andra människor om detta, säger många att det inte är lätt att veta hur man ska göra för att bli en positiv kraft för andra. Inte så konstigt med tanke på att vi lever i en tid då vi hela tiden uppmanas att göra saker för egen vinning. ”Sätt dig själv i första rummet” är ett tips som dyker upp här och var. Likaså snacket om att ”Du är den viktigaste personen i ditt liv”. För mig låter det fel. Som jag ser det har vi blivit mer egoistiska, mer avskärmade från vår omvärld och till och med mer förvirrade genom att tänka så här.

Så hur kan man göra? Hur kan man tänka? Vilken väg ska man ta? Fortsättning följer…

(foto: jscreationzs / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Engagemang, Medkänsla, Medvetenhet, Mental träning, Motivation och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>