Vad väljer vi egentligen att återspegla?

Att hjälpa andra att utvecklas när de beter sig dumt gör att de förr eller senare kommer sluta störa oss och andra människor. Men att försöka sätta dem på plats kommer bara få dem att bete sig dumt om och om igen eftersom de inte lär sig något nytt. Då blir vi liksom aldrig av med deras jobbiga sidor. Snarare kommer de att fortsätta hamna i konflikter om och om igen. Så utifrån egenintresse är valet givet. Att ha som avsikt att hjälpa andra, vinner man alltid själv på i slutändan.

Vi bör alltid tänka på vad vi väljer att reflektera tillbaka på andra människor, särskilt i de stunder då de inte är i harmoni med sig själva. En fråga som vi i sammanhanget bör ställa oss är: Vad speglar sig andra personer i när de står öga mot öga med oss? Är det i harmoni och balans eller i sin egen tillfälliga ”fulhet”?

Det som händer när vi väljer att behålla vår harmoni när andra misslyckas med att behålla sin, är att de kan spegla sig i något helt annat än sitt eget destruktiva beteende. Och ju oftare vi behåller vår egen balans desto mer harmoniska kommer andra att bli eftersom de inte får den respons de är vana vid. Deras harmoni kommer i sin tur att reflekteras tillbaka på oss, och det är då vi kommer att märka att arbetet (mentala träningen) vi gör med oss själva faktiskt ger resultat. Och vad blir konsekvensen av det? Att vi själva tar stora kliv i vår egen utveckling!

(foto: Arvind Balaraman / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Harmoni, Konflikthantering, Medkänsla, Medvetenhet, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>