Om att klara av kaoset under stormen

Har ni sett filmen Out of the Blue? Det är en film baserad på verkliga händelser. Den handlar om en tragedi som utspelade sig i en liten by i Nya Zeeland år 1990. En psykiskt sjuk man vid namn David Gray sköt då ihjäl 13 personer. Flera av de döda var barn, det yngsta bara 3 år gammalt.

Efter filmen satt jag kvar på soffan och funderade på det jag skrivit i bloggen om vikten av att behålla sin egen harmoni och visa medkänsla när andra inte lyckas med det. Jag tänkte då att om det hade varit min pappa, mamma, bror, syster eller vem som helst som står mig nära som blivit ihjälskjuten av en galning hade jag knappast stått där med ett harmoniskt leende i stunden allt hände och tänkt: ”Den där mannen har samma inneboende potential som alla andra och därför ska jag behålla min harmoni och visa medkänsla.”

Under livet hamnar vi alla i situationer där vår medkänsla för andra människor kommer att vara lååååångt borta. Kanske klarar de stora mästarna att känna medkänsla då, de som ägnat sig åt mental träning sedan de var väldigt små. För oss vanliga dödliga handlar det om att förstå att de mentala redskap vi lär oss att använda när livet blir riktigt jävligt, hjälper oss att få struktur och ordning på saker som i stunden verkar vara helt åt helvete.

Det handlar alltså inte om ett tillstånd av ständig och orubblig acceptans med allt och alla. Det handlar om att försöka vara medveten om vad som pågår inombords och om att försöka klara av tillvaron tills det värsta ovädret är över.

Fortsättning följer…

(foto: Jennifer Renee / FreeDigitalPhotos.net)

Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Känslor, Medvetenhet, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Om att klara av kaoset under stormen

 1. Alechandro skriver:

  Härligt att få läsa igen…

  • Jorge Jorge skriver:

   Hej! Tack, vad gullig du är. Har börjat igen. Fler inlägg kommer idag och de närmaste dagarna. Mycket repetition av sånt jag tidigare skrivit, men det är lite gran syftet med bloggen, att skriva om samma/liknande saker ur olika infallsvinklar.
   Ha det fint vännen, och HA ETT UNDERBART NYTT ÅR!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>