Se hela bilden, inte bara delarna

1973 mördades min morbror under statskuppen i Chile. Jag föddes flera år senare och fick inte träffa honom, men det hade verkligen varit nåt att idag kunna sitta ner och prata lite med honom om livet. Kanske hade jag kunnat få ett tips eller två? Jag har många gånger känt sorg och bitterhet över att livet varit orättvist mot min familj.

Det är svårt att visa och känna medkänsla för de som visar mänsklig destruktivitet när den är som störst. Men det betyder inte att de tankeverktyg som jag pratar om i denna blogg inte fungerar. Om vi inte klarar av att använda dem när livet blir som svårast, kan vi komma tillbaka till dem när det blir lite lättare. De kommer fortfarande att vara lika starka.

Acceptansen under livets tunga perioder och toleransen med andra människor när de visar upp sina värsta sidor, är inget som kan tvingas fram. Men använder vi verktygen på rätt sätt så kommer acceptansen att dyka upp i våra hjärtan utan ansträngning. När vi till exempel börjar meditera för att lära oss att se igenom andra människors destruktivitet, kan vi förstå att enskilda händelser i våra liv egentligen är delar av en mycket större samverkande helhet. Kanske blir det då lättare att se att vi mycket sällan är det specifika målet för ”världens ondska”?

(foto: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>