Testa verktygen mot din egen verklighet

Livet ler inte mot mig just nu. Det är många saker som vänts upp och ner. Jag har pratat med vänner som också går igenom riktigt jobbiga tider. Det är märkligt det här med tunga perioder i livet. När en skitjobbig grej dyker upp, bestämmer sig alla andra skitjobbiga grejer för att också göra det.

Kan inte påstå att jag har orkat behålla vare sig mitt mod eller tålamod just nu. Jag försöker göra så gott jag kan, försöker leva som jag lär. Och visst, de gånger jag påminner mig själv om att allting är i ständig förändring, så finner jag lite ro.

Såna mentala verktyg som att förstå känslornas natur, människors innebonde potential, mekanismerna bakom ett destruktivt beteende och så vidare, hjälper oss att få ihop oss själva när livet tycks vända oss ryggen. De hjälper oss att kunna vila i stunden och i nuet, då sorg gör oss handlingsförlamade. De hjälper oss hålla huvudet över vattenytan och andas när andas är det enda vi orkar göra.

Testa verktygen mot din egen verklighet och undersök om de går att använda. Ifrågasätt dig själv, ditt sätt att förhålla dig till dina känslor, ditt sätt att bete dig mot andra och kolla vad som skapar mest harmoni i det långa loppet. Det är aldrig för sent att börja använda de redskap som hjälper oss att utvecklas.

(Foto: FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental hälsa, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Testa verktygen mot din egen verklighet

 1. Alechandro skriver:

  Jag gillar verkligen det här, det är så man utvecklas:

  ”Testa verktygen mot din egen verklighet och undersök om de går att använda. Ifrågasätt dig själv, ditt sätt att förhålla dig till dina känslor, ditt sätt att bete dig mot andra och kolla vad som skapar mest harmoni i det långa loppet.”

  • Jorge Jorge skriver:

   Mmm… allt som låter bra i teorin behöver testas i praktiken, för att se om det fungerar. Annars blir det bara bra på pappret :)
   Kram på dig vännen! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>