Ändra negativa tankemönster med de rätta frågorna

Varför kollar du på den killen?! Tyckte du att han var snygg?! Tycker du att han var snyggare än jag?! Fan, skulle du kunna lämna mig för honom?!

Jepp, så har det låtit i mina kärleksrelationer när jag låtit mina inre demoner göra sig hörda. Jag har jobbat för fullt med min egen svartsjuka under årens lopp och även om det är mycket destruktivitet som släppt inom mig, finns det alltid mer att jobba med för att bli en genomharmonisk person – oavsett om det handlar om svartsjuka eller något annat som förpestar mitt inre.

Hur började jag jobba med min svartsjuka? Jo, framförallt genom att ställa mig de där frågorna som är så smärtsamma att ställa eftersom jag inte ville höra de självklara svaren som mitt eget hjärta uttalade: Kan andra människors tankar och känslor kontrolleras så att de alltid passar mitt eget sätt att se på världen? Kan deras handlingar styras på ett sätt att de aldrig skapar ilska och sorg inom mig? Kan jag tvinga en annan människa att älska mig för ”evigt”? Kan jag slippa smärta genom att tränga undan den? Hjälper det mig i min nuvarande relation att göra mig själv till ett offer för allt det jobbiga som hänt tidigare i mitt liv?

Jag går tillbaka in i invanda vanor om och om igen. Men efter att ha ställt mig frågorna tusentals gånger, har jag förstått att utveckling kommer när man vågar ifrågasätta sina egna (stela) tankemönster, och inte andras. När vi vågar kritisera oss själva och hur vi väljer att förhålla oss till livet, kommer vi loss från våra psykiska bojor.

(foto: Graur codrin / FreeDigitalPhotos.net)

Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental hälsa, Mental träning, Personlig utveckling och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ändra negativa tankemönster med de rätta frågorna

  1. Alechandro skriver:

    Mycket intressant ämne!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>