Att hämta hem hjärtats kunskap

Det måste helt enkelt bero på kvinnors onda natur eller deras vilja att leka med just mina känslor!

Så gick mina tankar en dag när jag var 25 år och min flickvän precis hade gjort slut. Inom mig anklagade jag henne för det ena och det andra och byggde upp en enorm bitterhet. Jag tyckte att livet var skit och bestämde mig, som alla andra gånger en relation tagit slut, för att aldrig mer ha med tjejer att göra. Varför i helvete ska jag ens vilja gå in i en relation igen när de ändå tar slut förr eller senare?!

Men mitt i den värsta bitterheten kom så den frågan som fick mig att vakna upp: Är det här ALLT?! Ska jag behöva pendla oavbrutet mellan glädje och sorg tills den dagen jag dör? Finns det inget jag själv kan göra för att behålla en inre balans även när en relation tar slut? Finns det ett nytt sätt att se på relationer, på kvinnor, på människor, på känslor, på livet självt? Det måste finnas!

Det finns.

Att våga utmana sig själv med frågor som ruskar om ens världsbild är det allra första man bör göra. Frågorna lägger ju grunden för förändringsarbetet som kommer sen. De är förutsättningen för att vi ska kunna bygga upp en styrka och harmoni som förhoppningsvis smittar av sig till andra. Därefter infinner sig sann kunskap i våra hjärtan… om vi nu vill ta emot den det vill säga. Det krävs ett stort engagemang för att orka studera de böcker som livets skola erbjuder oss.

Vilken kunskap pratar jag om?

Ses i nästa…

(foto: Catherine Hadler / FreeDigitalPhotos.net)


Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental hälsa, Mental träning, Självreflektion, utmaning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att hämta hem hjärtats kunskap

  1. Björn skriver:

    ”Att
    våga utmana sig själv med frågor som ruskar om ens världsbild är det allra första man bör ”

    Ett väldigt bra citat min vän. Äntligen tillbaka här :)!

    Vi hörs snart, det är bara ringa om du vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>