Livet är skit ibland men dess flöde sker likväl

Kunskapen att allting är i förändring, är enligt mig det som kan ge verklig ro i vårt inre.

Allting i förändring? Men kom igen nu, kom med nåt nytt!! tänker många av er. Men då är min fråga: Hur kommer det sig att så många av oss försöker styra andra människors känslor, trots att vi vet att allt förändras? I till exempel kärleksrelationer är det väldigt vanligt att man försöker kontrollera sin partner. Man tror att man skyddar sig mot att bli lämnad om man gör så.

Men vi kan aldrig styra andras känslor, hur mycket vi än anstränger oss. Vi kan däremot välja att ge vår egen kärlek på ett ärligt sätt, och därmed skapa de rätta förutsättningarna för att få samma ärlighet tillbaka. Skulle vi en dag bli lämnade trots allt det vi ger, kan vi ändå vandra vidare med högburet huvud i vetskap om att vi medvetet valt att leva fullt ut, med ett helt hjärta.

Jag finner ro i insikten om att människans känslor ständigt är i förändring, även om det innebär att våra relationer ibland tar slut. Jag finner ro därför att det inte finns något annat sätt att se på tillvaron. Livet är skit ibland men dess flöde sker likväl, oavsett om vi försöker hindra det eller ej. Då kan vi lika gärna ta det fulla ansvaret för den kärlek vi själva skapar och ger. Kärleken vi får (eller inte får), behöver vi låta andra ansvara för.

(foto: prozac1 / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Känslor, Medvetenhet, Mental träning, Personlig utveckling och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>