Vilket tillstånd är mest verkligt?

Det låter paradoxalt att jag först pratar om att vi bör komma ihåg att allt är i förändring, och sedan skriver att det finns något som inte förändras. Men jag har en poäng…

Jag har snackat om att djup sömn kan liknas vid ett meditativt tillstånd på så sätt att man uppnår ett naturligt läge av harmoni. Skillnaden är bara att man antingen är omedveten eller medveten om detta läge.

Om harmonin som uppstår varje gång vi sover djupt skulle vara ett icke-verkligt tillstånd bara för att vi är omedvetna om det, så skulle det betyda att vi ”slutar finnas” just då vi är en denna djupa fas. Detta stämmer ju inte. Vi finns i allra högsta grad. Hjärnan fortsätter att fungera (även om den gör det i väldigt långsam takt), hjärtat fortsätter att slå, lungorna forsätter att fördela syret, blodet forstätter rinna i våra ådror och så vidare. Med andra ord existerar vi, men utan att störas av tusentals tankar.

Alltså kan vi ställa oss den tokfilosofiska frågan: Vilket tillstånd är mest verkligt? Då man är ett med sina tankar och känslor, eller då man är ett med sin harmoniska natur?

Detta betyder självklart inte att vi ska ta avstånd från allt underbart vi upplever. Min poäng är att alla har en oföränderlig potential inombords, som finns bortom alla smärtsamma tankar och känslor. Potentialen går att komma åt i vaket tillstånd och är inte reserverat för bara vissa. Det gäller bara att man bestämmer sig för att hitta den. Sedan kan man fortsätta öva sig i att gå in i detta inre lugn för att hämta kraft när det behövs.

Kom ihåg att jag inte pratar om nåt religiöst eller övernaturligt. Jag känner att det är viktigt att jag klargör detta. Det handlar bara om ett naturligt tillstånd som människor i tusentals år har ägnat sig åt att utforska.

Jag kommer att skriva mer om meditation längre fram.

Ha det!

(foto: dan / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Inre harmoni, Meditation, Medvetenhet, Mental hälsa, Mental träning, Personlig utveckling och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vilket tillstånd är mest verkligt?

  1. Malin skriver:

    Väldigt intressant, jag börjar förstå och känna igen mer och mer. Fick en hel del aha upplevelser om detta i helgen på yogakursen. Keep up the good work :)

    Kram Malin

    • Jorge Jorge skriver:

      Yees! Så kul att höra Malin. Jag vet att det är riktigt flummig att läsa det jag skriver, och att det är tungt att ta till sig tankarna. Därför är det så himla kul att veta att andra känner igen sig i upplevelsen av verkligt vs overkligt. Jag tror inte att du förstår hur glad jag är över att du börjat på Yoga och börjat ta till dig upplevelser och tankar som jag själv bär inombords. Kul att dela detta och kunna prata om det! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>