Att förstå meditation, Del 1

Jag har full förståelse för att meditation kan verka främmande och flummigt. Många kopplar denna praktik till buddhistiska munkar och nunnor som lever i kloster, som avskärmat sig från omvärlden och som gör märkliga ljud när de mediterar. Men jag vill försöka avdramatisera vad meditation är.

Vi vet alla hur svårt det kan vara att släppa kontrollen över alla de miljoner tankar som dyker upp i hjärnan under en dag. Det kan handla om livets jättesmå frågor eller superstora dilemman som ibland behöver lösas. Självklart behöver vi snabbt reda ut vissa problem, men det är ofta vi bara vill bli lämnade i fred av alla tankar. Att bara älta problemen brukar ju till och med förvärra situationen. Därför är det bra att vi lär oss att bemästra vårt sinne. Den harmoni som vi får på köpet är ovärderlig.

Jag har pratat om att det är viktigt att lära sig att se igenom sitt kontrollbehov för att sedan kunna släppa det. Det intressanta med meditation är att man faktiskt tar kontrollen över sig själv. För när man mediterar så tar man medvetet kontroll över sitt eget sinne. Men… det är stor skillnad på att försöka kontrollera sånt som hela tiden förändras och på att medvetet lugna ner hjärnverksamheten.

Reflektera över detta en stund. Jag kommer att fortsätta skriva om det i nästa inlägg. Vi ses!

(foto: Evgeni Dinev / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Inre harmoni, Meditation, Medvetenhet, Mental hälsa, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>