Ett lyckat meditationspass?

För några veckor sedan fick jag frågan: ”Hur vet jag att jag lyckas med ett meditationspass?” Mitt svar var att det inte finns ett självklart svar. Upplevelserna är helt individuella, och det går inte att säga att vissa upplevelser är bättre än andra.

Personligen finner jag ro under meditationen när jag medvetet väljer att inte definiera störande tankar och känslor som varken bra eller dåliga. Jag blundar och tar mig friheten att inte forma om dem på något sätt, utan låter dem sväva fritt.

Man ska dock inte försöka värdera sig själv under ett meditationspass. Även om man inte lyckas med att låta störande tankar vandra vidare, behöver man inte tycka något dåligt om sig själv för det. Att sätta stämpel på sig själv som duktig eller dålig är ingen bra idé. Jag tror att det är lätt att fastna i ett negativt mönster där man börjar betygsätta sina upplevelser i stället för att låta sig själv ”vara ifred” en stund, oavsett upplevelse.

(foto: mention tharkul / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Meditation, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>