Rätt sorts energi vs fel sorts energi, Del 2

– Få människor vill vara elaka eller arga. Jag upplever ju själv ofta ilska och är inte alltid så snäll mot andra. Jag har inte sagt att du kommer att bli genomharmonisk över en natt bara för att du sätter igång och mediterar, svarade jag.

– Vad är det du försöker säga då? sa hon.

– Min poäng är att när du medvetet börjar lägga lite mer tid på att lösa problem med redskap som du inte testat tidigare, så förstår du att du har möjlighet att ta kommandot över din personliga utveckling precis när du själv känner för. Det är som att man börjar hitta de där viktiga pusselbitarna som länge fattats. I stället för att låta varenda liten jobbig tanke och impulsiv känsla ta kommandot över dig, väljer du hur du ska reagera på känslorna.

Jag gjorde en paus, och la sedan till:

– Även om du fortsätter att känna dig olycklig, och även om det tar tid att uppleva positiva resultat i ditt sinne, så vet du i alla fall att du har börjat ta ansvar för att förr eller senare hitta glädjen inom dig. Du går liksom från att vara passiv till att vara aktiv och det kommer att ge dig en känsla av frihet, styrka och mod… vare sig du vill det eller inte.

(foto: Idea go / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental hälsa, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rätt sorts energi vs fel sorts energi, Del 2

  1. S-A Jansson skriver:

    Att lära sig cykla är en av livets stora gåtor. När man kan det kan man det för livet. Men att komma på det är ingen enkel sak. Att meditera eller att ta ansvar för hur man ska/kan agera/reagera i en given situation är ett mysterium för de flesta tror jag, även för mig. De flesta, jag inräknad, känner att: prat funkar ju inte. Hu gör man?
    Spännande artikel förresten.
    S-A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>