Konfrontera de negativa tankarna

Om man inte vågar se och konfrontera sina negativa tankar och känslor, är det svårt att förstå vad de bottnar i, varför man behöver rensa ut dem och hur man ska göra det. Så var inte rädd för dem, för de kan nämligen vara lika nyttiga som de positiva. Ibland är det de som hjälper oss att börja tänka annorlunda. De kan också visa oss hur vi ska gå tillväga för att ändra destruktiva vanor och beteenden.

Som exempel kan vi ta ilska och den följande handlingen att vi gör andra illa verbalt eller fysiskt. Om vi aldrig tänker igenom varför vi upplever överdriven ilska när vi till exempel har en diskussion med någon, kommer vi heller inte att börja reflektera över hur vi kan ”jobba” med denna känsla. Det enda vi uppnår är att vi fortsätter upprepa invanda dumma beteenden (skrik, sårande ord, våld) vilket bara skapar ännu mer obalans och oro inombords.

(foto: Danilo Rizzuti / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental hälsa, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Konfrontera de negativa tankarna

  1. Piola skriver:

    Bra skrivet cumpa!! Alltid viktigt att Ta det negativa som det positiva. Det måste även finnas en balans som ying o yang

    • Jorge Jorge skriver:

      Gracias cumpa! Asi es, balans, harmoni, medvetenhet. Viktigt att komma ihåg att de negativa känslorna finns därför att också motsatsen finns. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>