Våga titta på dig själv utifrån, Del 1

Vad är då motsatsen till ilska, aggressivitet och destruktiva ord och handlingar? Att det är ett inre lugn, konstruktiv kommunikation och goda handlingar känns nog väldigt självklart för alla.

För mig är motsatsen att gå steget längre och inte bara konstatera självklar fakta. Det är att lära sig att omsätta fakta i praktiken. Och hur gör man det? En bra början är att stanna upp och iaktta sina känslor och beteenden på ett distanserat sätt. Efter det kan man börja utmana sig själv med tuffa men nödvändiga frågor: Var kommer mina destruktiva sidor ifrån? Är de något jag har med mig från min uppväxt? Är jag aggressiv, svartsjuk, avundsjuk, missunnsam,                                                                                egoistisk, och så vidare för att jag är van att att vara                                                                   det? För att jag helt enkelt aldrig testat att vara eller                                                                 göra tvärtom?

(foto: digitalart / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental hälsa, Mental träning, Personlig utveckling, Självreflektion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>