Våga titta på dig själv utifrån, Del 2

Efter det att man börjat ställa sig frågor som får en att vakna till, behöver man ställa såna som får en att behålla fokus och som för utvecklingen framåt:

Vad får jag ut nu av att göra mig själv till ett offer för allt hemskt som hänt tidigare? Utvecklas jag av att reagera på samma destruktiva sätt varje gång något jobbigt händer? Har jag blivit lyckligare av mina invanda reaktioner? Har jag blivit klokare, mognare eller visare med åren? Eller har jag bara åldrats? Vad får jag egentligen ut av att visa upp mina mest negativa sidor? Skapar jag långvarig balans i mitt inre genom att ständigt leta efter brister hos andra? Lägger jag grunden för livslång harmoni eller får jag bara en egokick för stunden?

(foto: renjith krishnan / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental träning, Personlig utveckling, Självreflektion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>