Kraftfullt och harmoniskt på samma gång

Varför måste vi agera aggressivt om någon är aggressiv mot oss? Är det för att vi tror att vi förlorar vår integritet och stolthet om vi inte svarar på samma sätt tillbaka? Är det för att vi känner oss överkörda, bortgjorda och dumma om vi inte hakar på impulsen och ”försvarsmekanismen” att skrika, såra, eller slå tillbaka?

Men vadå, ska jag bara ta en massa skit om någon sårar mig? Ska jag inte säga ifrån? tänker nog de flesta som läser dessa rader. Nej, syftet är aldrig att vi ska låta andra trycka ner oss eller att vi ska blunda för våra egna känslor. Vi bör däremot lära oss att se igenom våra egna och andra människors beteenden, och framför allt igenom de känslor som dyker upp inom oss. Vi bör sträva efter att se att andra personers idiotiska handlingar på ytan beror på disharmoni i det inre. När vi lär oss det, kommer vi att kunna säga ifrån på ett lika kraftfullt som harmoniskt sätt. Och det… ja, det kommer utan tvekan att tas på allvar.

Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Konflikthantering, Medvetenhet, Mental träning, Problemlösning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>