”Om alla andra bara kunde skärpa sig”

Dryga jävla människor som inte kan låta mig gå av först, utan måste tränga sig in i tåget! Jag blir ju för fan tillbakapressad så att jag inte hinner ut själv! Och måste pendeltågshelvetet alltid vara försenat?! Och var den där gubbjäveln som stod bredvid mig på perrongen tvungen att blåsa ut cigarettröken i ansiktet på mig?! Och faaaaAN vad alla stirrar på mig idag! Och…

Jepp, så gick mina tankar i tisdags när jag var på väg in till stan. Av någon anledning (som jag inte ens kommer ihåg nu) hade jag hamnat i total obalans med mig själv. Jag hade blivit helt upptagen av mina egna känslor, av min egen ilska. Känslorna lekte med mig på samma sätt som vinden leker med fallna löv en blåsig dag.

Jag satt där på tåget och surade över ”alla jävla muppar som inte vet hur man beter sig”. Men så plötsligt hände det! Nej, jag vann inte på triss men jag lyckades landa i stunden och i mig själv. Det skedde vid ett tillfälle när jag satt och tittade ut genom fönstret, och lade märke till mina tunga och stressade andetag. De blev väckarklockan som ringde i mitt huvud och som fick mig att vakna upp. Jag upptäckte att jag i varje situation själv hade valt att lägga energi på att störa mig på andraJag minns att jag tog ett djupt andetag och medvetet lugnade ner andningen under några sekunder. Sen frågade jag mig: Talar ilskan om för mig att det är fel på alla andra, eller visar den mig vilka mina brister är? Visar den att andra ”borde skärpa sig”, eller visar den på min oförmåga att i mitt inre hitta ett bra förhållningssätt till det som är jobbigt i det yttre?

(foto: Paul / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Medvetenhet, Mental träning, Självinsikt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>