Håll dörren öppen

Att stanna upp och reflektera över det egna beteendet betyder inte att vi inte kan eller ska säga ifrån när andra beter sig konstigt. Men när vi själva är i obalans och konfronterar andra människor genom ilska och skrik, startar vi bara igång deras försvarsmekanism. Även om vi har rätt i det vi säger, kommer personer i försvarsställning att stänga dörren för sånt som de faktiskt behöver höra. De kommer inte att ta till sig poängen (det nödvändiga) i det vi säger, och därför inte kunna ändra sitt beteende. Och vad innebär det? Att de kommer att fortsätta störa oss om och om igen.

Om vi lägger fram exakt samma poäng genom att prata på ett lugnt, snällt och respektfullt men samtidigt bestämt sätt, kommer vi att hjälpa andra att öppna sig mer. Då ökar chansen att de ändrar sitt beteende och att de slutar störa oss. Så… Om man ser det ur ett ”egoistiskt” perspektiv: Vilket sätt tjänar man själv mest på?

 (foto: nattavut / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Konflikthantering, Medvetenhet, Mental träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>