Framgång, snällhet och missförstånd, Del 1

Vi tror att vi måste gapa fram vår åsikt för att bli hörda. Jag jobbar själv hårt för att helt få bort min gapiga sida, och vet hur svårt det är att ändra ett invant beteende. Det är helt klart en konst att säga ifrån på ett bestämt och samtidigt snällt sätt.

En sak som jag tror gör det svårt för oss att hitta balans inombords när det gäller snällhet, är hur begreppet framgång definieras. Låt mig förklara: Vi lever i en tävlingsinriktad värld där framgång ofta mäts i antalet nya prylar, i dyrast hem, i fetast lön, i bäst karriär etc. En person som ser utvecklandet av inre harmoni, medkänsla och snällhet som något mer eftersträvansvärt än pengar och prylar, ses som ganska mesig och som någon som inte kan nå större framgångar. ”En snäll person är ju lätt att köra över” var det någon som sa till mig en gång. Många väljer därför att gapa och armbåga sig fram genom livet och skiter fullständigt i hur många de trampar ner på vägen mot ”framgång”.

Det är fantastiskt kul att ha ett välbetalt jobb, ett fint hem, schyssta kläder och nya roliga grejer. Det är ju något som jag själv strävar efter så jag tänker inte hyckla med det. Men frågan jag ställer mig är om det är dessa saker som ger mig bestående inre harmoni i det långa loppet. Jag har pratat med så många människor som känner sig oerhört ensamma och ledsna inombords trots att de är mycket framgångsrika i sina arbeten, tjänar mycket pengar, har de modernaste prylarna och alltid sätter sig själva i första rummet.

Något har blivit fel.

(foto: renjith krishnan / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Framgång, Medvetenhet, Mental träning, Självinsikt, snällhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>