Framgång, snällhet och missförstånd, Del 2

Strävan efter att tjäna mer pengar, ha ett större hem och skaffa nya roliga prylar behöver inte på något sätt krocka med utvecklandet av medkänsla, snällhet och större medvetenhet. Tyvärr tror vi ofta det och väljer därför helt bort den ”inre framgången” i rädsla för att bli sedda som mesiga och ”flummiga” av vår omvärld. Så vi kör på, dag efter dag och tävlar om att visa upp våra på ytan perfekta liv. Det händer att jag i långa perioder lägger väldigt mycket energi på att visa upp mina yttre ägodelar i stället för att stanna upp, titta inåt och dela med mig av det jag har på insidan stället. Och visst, mina nya grejer får mig att må bra… tills de går sönder eller tills jag tycker att de blivit tråkiga och vill byta ut dem mot roligare och modernare.

Det bevisas gång på gång att yttre framgång inte behöver vara det samma som inre framgång. Att en person äger tusentals prylar säger ju ingenting om att han eller hon är i harmoni med sig själv på insidan.

Har vi blivit lyckligare som individer och som befolkning av vårt materiella överflöd? Har vi blivit mer harmoniska av att armbåga oss fram och köra över andra så att vi alltid hamnar först? Har vi blivit klokare av att kasta utvecklandet av sann medkänsla i papperskorgen? Om överflödet av prylar och pengar, och om idén om att vi själva ska ha det så bra som möjligt skulle göra oss till ständigt lyckliga människor, skulle vi som invånare i den rika delen av världen aldrig tidigare varit så lyckliga som vi är idag.

Stämmer det?

(foto: renjith krishnan / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Framgång, Medvetenhet, Mental träning, Självreflektion, snällhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Framgång, snällhet och missförstånd, Del 2

  1. Roberto skriver:

    Såååå sant

    • Jorge Jorge skriver:

      Min fina bruur! Du är så snäll som alltid läser mina inlägg. Kul att du verkar gilla dem! :) Du är en av mina trogna läsare och det känns skitkul att skriva när jag vet att du ofta går in på sidan. Att veta att du läser och att mina ord hjälper dig och får dig att fundera, är den bästa motivationen! Stuuuuur kram på dig fina bruuur!! :)…eller vice versa….lite grann

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>