Framgång, snällhet och missförstånd, Del 3

Något som jag också tror ställer till det för oss i fråga om att vara verkligt snälla är ”du är den viktigaste personen i ditt eget liv”-snacket som ju är så ruggigt populärt idag. Visst, jag förstår poängen i det – att man är värdefull och att det är vikigt att först tycka om sig själv för att kunna tycka om andra, och att man ska ta tillvara på de möjligheter som livet ger. Men jag vill påstå att denna poäng ofta missförstås. Utifrån de tips och råd som ges i olika tidningar, böcker, tv-program etc, förstår man att det viktigaste är att man sätter sig själv i första rummet och att man ser till sitt eget välmående före andras. Annars är det svårt att nå framgångar i livet. Är det konstigt att man blir tokförvirrad och inte vet hur man ska vara i relation till sina medmänniskor? Svårt, svårt…

Om man strävar efter att sig själv som den viktigaste personen i sitt eget liv, i syfte att finna sin inneboende potential så att man sen kan hjälpa andra att utvecklas och må bra, är det fantastiskt. Det finns inget bättre vi kan göra för oss själva och för andra än just detta. Men om man gör det i syfte att själv må bra utan att se till andras behov, blir man nog i slutändan en egoistisk människa som får sig själv och andra att lida.

I vår del av världen finns det redan så många som har så mycket och som redan sätter sig själva i första rummet. Behöver vi verkligen fler som vill ha ännu mer?

(foto: Master isolated images / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Framgång, Medvetenhet, Mental träning, Självinsikt, Självreflektion, snällhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>