Balansen mellan inre och yttre framgång

Att kunna unna sig saker och leva gott därför att man är duktig på det man gör, är inget annat än positivt. Yttre framgång är beundransvärt. Men min poäng är att om vi inte strävar efter inre framgång samtidigt, kommer vi inte att kunna förhålla oss till den yttre framgången på ett harmoniskt sätt.

Det finns inget som är beständigt i livet. Allting förändras och är förgängligt. Det är en av naturens lagar. Våra prylar, pengar, jobb, bostäder etc, kan försvinna ur våra händer när vi minst anar det. Att enbart lägga vår lycka i händerna på sånt som kan förloras, betyder att vi känner oss lyckliga och lugna så länge saker och ting inte förändras. Inte så harmoniskt med andra ord.

Om vi däremot på djupet förstår och accepterar naturlagen att allt är föränderligt, så inser vi att det mest harmoniska förhållningssättet till yttre saker är att vi inte klänger oss fast vid dem. Vi förstår att ju snabbare vi släpper taget om det som är naturligt obeständigt, desto snabbare släpper egoismen och girigheten taget om oss. Då blir vi automatiskt mer givmilda, kärleksfulla och medkännande, det vill säga uppnår inre framgång.

Jag tror att vi uppnår en bra balans mellan inre och yttre framgång när vi tillåter oss själva att fullt ut njuta av livets gåvor och samtidigt är beredda att släppa taget om dem.

(foto: Danilo Rizzuti / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Föränderlighet, Förändring, Förgänglighet, Framgång, Medvetenhet, Mental träning, Obeständighet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>