Förändringar är störande först men sen så…

”Vi föreställer oss att förändringar alltid är detsamma som förlust och lidande. Och om de inställer sig, försöker vi bedöva oss själva så långt det går. Vi antar, envist och obetingat, att det beständiga ger trygghet och att det obeständiga inte gör det. Men i själva verket är det med obeständigheten som med vissa människor vi möter i livet – svåra och störande till en början men vid närmare bekantskap mycket vänligare och mindre enerverande än vi hade kunnat föreställa oss. Insikten om alltings obeständighet är paradoxalt nog det enda vi har att hålla oss fast vid, kanske vår enda bestående ägodel.”  

                                                                  /Ur Den tibetanska livs- och dödsboken
(foto: graur codrin / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Föränderlighet, Medvetenhet, Mental träning, Obeständighet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Förändringar är störande först men sen så…

 1. Martin Persson skriver:

  ”Förändringar är störande först men sen så…”

  Fin text!

  Gissa vilka fyra personer jag tänker på när jag läser detta?

  MVH

  / Martin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>