Varför inte bara skita i allt?

Såg första säsongsavsnittet av Vetenskapens Värld på svt för några dagar sedan. Det handlade om universum, om tid och rum och om att allt är i ständig förändring. (Nej, jag ska inte bli tokflummig och börja snacka om kosmisk kärlek eller nåt sånt. Vill bara dela en tanke med er). Under programmets gång tänkte jag: Om allting är i ständig förändring, om allting föds och dör… Varför ens tänka på att försöka få andra att må bra? Varför inte skita i det och enbart se till mina egna behov? Vad spelar det för roll att just jag bryr mig om andra människor? Varför ens lägga energi på sånt som personlig utveckling och snällhet när allt ändå tar slut?

Det som kom upp i min skalle då var: För att jag kan. För att jag har fått förmånen och möjligheten att göra medvetna val under den korta tid som jag finns till. För att jag vill kunna titta tillbaka på mitt liv när jag blir gammal och se att det inte har varit förgäves. För att jag vill ha gjort skillnad, inte bara för mig själv utan även min omvärld.

Det går självklart att välja att bara bry sig om sig själv och skita i andra. Det är ju ett medvetet val det med. Men då ska man komma ihåg att bara för att man själv inte får ut något av att bry sig om andra, så spelar det roll för andra att man bryr sig om dem. Allt handlar om vilket perspektiv man väljer att ha.

Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Föränderlighet, Medkänsla, Medvetenhet, Motivation, Personlig utveckling, Självreflektion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>