Ibland behöver vi bara låta dem leka fritt…

Vi kämpar och kämpar mot våra känslor och våra tankar. Vi slåss mot dem, försöker klyva dem itu för att få lite ro. Men ju mer vi kämpar mot dem, desto jobbigare blir de. Därför bör vi då och då sätta oss ner en liten stund, blunda, lugna ner andningen och medvetet låta störande tankar passera förbi. Vi behöver låta dem leka fritt.

Varje dag kan vi öva lite grann, några få minuter i taget. En dag kommer vi att märka att alla de störande känslor och tankar som förut stört oss så mycket, plötsligt har blivit hanterbara. Kanske kan vi till och med titta på dem med distans och själva bestämma när vi ska släppa taget om dem…

(Det går inte att se filmen här, men tryck på play och sedan på länken vidare till Youtube)

Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Inre harmoni, Meditation, Mental hälsa, Mental träning, mindfulness, utmaning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>