Nya dörrar har öppnats inom hjärnforskningen

Jag har med jämna mellanrum nämnt sånt som ”naturligt tillstånd av harmoni inombords” och ”inneboende potential”. Det är begrepp som jag vet att många har svårt att förstå. I de kommande inläggen tänkte jag försöka förklara vad jag har menat. Jag ska försöka hålla det enkelt 😉

*****

Jag har senaste tiden pratat om att man inom hjärnforskningen ägnar sig mer och mer åt att undersöka människans medvetande. Senast igår såg jag ett avsnitt av vetenskapens värld som handlade om detta. I programmet ställdes flera frågor som hittills inte fått svar, som till exempel: Vad är egentligen medvetandet? Är det något som hjärnan skapar eller kan det finnas avskilt från den? Kommer forskare i framtiden kunna lokalisera var i hjärnan medvetandet sitter?

För bara ett tiotal år sedan ansågs detta område vara oseriöst och flummigt. Detta på grund av att det då och då gick in (ofrivilligt) på religionens och de andliga skolornas område. För det är ju så att när man forskar i det mänskliga medvetandet kommer man oundvikligen i kontakt med ämnen som utomkroppsliga upplevelser, vad som händer när vi dör, det upphöjda medvetandet, vårt högre jag o s v. Nu är det dock accepterat som seriös vetenskap. Man har insett att vissa andliga områden inte behöver vara en kontrast till vetenskap. Snarare kan de göra den rikare. Nya dörrar har öppnats och vi står helt klart inför nya roliga upptäckter.

Fortsättning följer… Läs gärna de kommande inläggen,  haka på detta ämne. Jag är övertygad att många kommer att finna det väldigt spännande. Ses i nästa!

(foto: Idea go / FreeDigitalPhotos.net)
Jorge

Om Jorge

Jorge Aliaga Aravena, 34 år. Jag har praktiserat meditation i många år. Tankepassagen är ett sätt för mig att få dela med mig av mina tankar kring hur man kan göra för att skapa inre harmoni.
Det här inlägget postades i Hjärnforskning, Medvetandet, Mental träning, Vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nya dörrar har öppnats inom hjärnforskningen

 1. Karen skriver:

  Jag håller med….väldigt spännande ämne! Har du kollat på Through the Wormhole?

  http://science.discovery.com/tv/through-the-wormhole/

  Mvh,
  Karen in Stockholm

  • Jorge Jorge skriver:

   Hej! Det var så länge sen jag skrev här, men nu har jag tänkt att köra igång igen :)
   Jag har kollat lite på det.
   Tack för din kommentar. Kram! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>